Fogászati röntgen szüksége a kivizsgáláskor

szept 21, 2018

Előbb vagy utóbb mindannyian rákényszerülünk egy fogászati bejelentkezésre (bár remélhetőleg betartjuk a 6 hónapos kontrollra való bejárást). Az első dolgok között lesz amikor először jelentkezünk be egy új fogászatra, gogy a fogorvosuk vagy elkérje a legutóbbi röntgen felvételt előző orvosunktól, vagy ha ez nem elérhető akkor készíttessen egy újat.

fogröntgen

A fogászati röntgen egy igen sokrétű diagnosztikai eszköz, ami eggyel mélyebb szintű vizsgálatot tesz lehetővé a klasszikus felszínii szemrevételezést követően. Maga az eljárás gyors és fájdalommentes, és általában a digitális képalkotásnak köszönhetően szinte egyből használható is. Fogorvosunk ezzel a röntgen felvétellel fogja megállapítani a fogszuvasodás mértékét. Esetleg azt, hogy mennyire mélyre hatolt egy gyulladás. Azonban a röntgen nemcsak a fog problémáit tudja feltárni. Számos olyan fogászati betegség létezik, ami közvetlenül kapcsolható az ínyhez, állkapocscsonthoz esetleg az arcüreghez. Egy teljes, vagy panoráma fog röntgen ezeket a problémákat is fel tudja tárni.

Ma már alapvető felszereltsége egy modern fogászatnak a röntgen gép beszerzése és üzemeltetése. A fogröntgen készítése egy jó fogászat esetén (mi például a Pont32 Fogászat és Szájsebészetre járunk) a szolgáltatás portfólió kiegészítése és nem terheli a beteget azzal, hogy klinikára vagy röntgen laborba küldi feleslegesen a beteget. Bónuszként ne felejtsük el elkérni és lementeni a fogainkról készült röntgen képet, később szükségünk lesz rá, de a bátrabbak akár a hűtőre is kitehetik, ha szépek a fogaik.