Műanyag rekesz, ami környezetbarát

júl 23, 2020

A logisztikai tárolók hasonlóan sok más használati tárgyunkhoz már nem olyan elavultak, mint néhány évtizeddel korábban voltak. Ugyan napjainkban is használnak még faládákat és vashordókat, de sokkal ritkábban fordulnak elő ilyenek a közúti szállítmányozásban. Ennek az az oka, hogy a gyorsaság, a feszített tempó miatt egyre ergonomikusabb tárolókra van szükség, melyeket műanyagból lehet könnyen és gyorsan elkészíteni.

Műanyag rekeszek napjainkban az italgyártásban

A műanyag rekeszek minden étteremlánc, nagykereskedés és szupermarket életében kikerülhetetlen logisztikai eszköz. Ezekben érkeznek az üveges italok, melyeket aztán be kell tárazni a hűtőkbe. Sokszor észrevehetjük, hogy a hipermarketekben, mint az Aldi, SPAR és a Tesco az ásványvizek már csak fóliacsomagolásban kaphatók. Ezek rendkívül környezetszennyezők, pedig könnyen lehetne őket rekeszekkel vagy palackhordozókkal helyettesíteni.

A holland székhelyű Schoeller Allibert is felismerte ezt a problémát és ezért is kezdett el olyan jó minőségű italos rekeszeket gyártani, melyek hosszú távon a vállalatok pénztárcái és a környezet szempontjából is megtérülnek. A cég már 50 éve kísérletezik plasztik logisztikai tárolórendszerek gyártásával és kidolgozták 360 fokos modelljüket, mely a többszörös használat elvén alapul. Ezen linken lehet megntekinteni teljes rekeszkínálatukat és más szállítóeszközeiket is: https://www.schoellerallibert.com/hu/products/beverage/

italos rekeszek szállítmányozása

A műanyag is lehet környezetbarát

We make plastic too good to waste – a cég Facebook oldalán ez a szlogen olvasható. Nem kell túlságosan okosnak lenni ahhoz, hogy kitaláljuk, ezzel bizony az újrahasznosításra utalnak. A Schoeller az elhasználódott tárolókat szívesen visszaveszi gyáraiba, ahol a legmodernebb ipari újrahasznosító berendezéseivel újakat készítenek belőle.

Ennek a tevékenységnek az alapja a körkörös gazdasági modell megvalósítása. Vagyis, hogy amit egyszer legyártanak, az az amortizálódás végén ne a szemétben végezze – hiszen a PE lebomlásához több ezer év szükséges.

A könnyen használható, kis súllyal rendelkező tárolók összesen 7 ipari területen használhatók. Rekeszek mellett ugyanis a cég euro ládákat, FLC konténereket és IBC tartályokat is készít ügyfeleinek.