Tökéletes benzines fűnyíró

aug 28, 2020

A nyár végének a közeledtével sokan gondolják, hogy a fű és pázsit gondozás véget is ér. Pedig a szezon még közel két hónapig általában tartja magát. A zöldellő pázsit végét majd csak az első talajmenti fagy fogja elhozni október végén, november elején. Addig is a burjánzó növekedést hozó meleg hónapokat követően sokszor leamortizálódnak a kerti gépeink. De most érdemes már elég jó áron beszerezni egy benzines fűnyíró eszközt, hogy gondtalanul tudjunk még az enyhe őszi hónapokban pázsitot gondozni.

Benzines fűnyíró webáruházból

Ha csak kis autónk van és nem akarunk a szállítással foglalkozni, a legegyszerűbb dolgunk egy webáruházból történő vásárlással lesz. Kipróbálás után még 8 napig, de webshoptól függően akár hosszabb idő is rendelkezésre áll a visszaküldéssel kapcsolatban, ha a termék hibás lenne. Benzines fűnyíró webshopot üzemeltet például az Agroker is, ahol közel 3 tucatnyi termék közül válogathatunk https://www.agrokeraruhaz.hu/kertigep/benzines-funyirok. Itt bármely kert vagy udvar méret számára lehet találni, megfelelő teljesítménnyel rendelkező gépet.

benzines fűnyíró

Milyen típusú gépek érhetők el?

A belépőkategóriás gépek inkább a kisebb kertekhez ajánlottak főleg otthoni használatra. Ezek is remek minőségűek, de a teljesítmény kevésbé bánik el a vadabb gazokkal, gyakrabban kell cserélni az üzemanyagot és mondjuk ergonómiailag sem feltétlenül felel meg a nagypapának és az unokának egyszerre.

A komolyabb eszközök a skála másik végén pedig inkább a nagyobb területekre, vagy professzionális kertészeknek ajánlottak, ahol sokat kell járatni a fűnyírót. Ezeknél megerősített pengék gondoskodnak a hosszabb napokon is éles vágásról. A nagy üzemanyagtartály akár több ezer négyzetméteres területeket is le tud fedni. A fokozott teljesítmény pedig ideális ritkábban gondozott területek karbantartására is, hiszen a makacsabb dudvák és gazok sem jelentenek kihívást.

Ezeknél a prémium gépeknél pedig már elérhetők a mulcsozás és az oldaldobás funkciók is. Ezzel sokkal gördülékenyebb lesz a munkavégzés.