Ezekre figyeljünk, ha kutyát szeretnénk tartani

szept 23, 2020

A kutya az ember legjobb barátja, szokták mondani. A négylábú főképp amiatt olyan népszerű házi kedvenc, mert nagyon hűséges tud lenni a gazdijához. Nem utolsó sorban kiváló házőrző, jelzi, ha illetéktelen személy lép az udvarba vagy a lakásba. Mivel napjainkban sokan panel lakásokban élnek, gyakori, hogy a kutyák is a lakásban vannak. Pedig ezeknek az állatoknak nagy a mozgásigényük, 30 négyzetméteren elég nehéz kiélniük játékos és szaladgálós kedvüket. Ezért jobb, ha csak akkor vágunk bele a kutyatartásba, ha kertes házzal rendelkezünk. Így a kutyának is meglesz a kellő szabadságérzete, és a mi otthonunkat sem piszkolja be annyira az állat.

Mit adjunk neki enni?

Ha megtaláltuk a kutyusnak a megfelelő lakhelyet, akkor ki is pipálhatjuk az első lépést. A következőkben a négylábú etetésére kell hangsúlyt helyezni. Ez az, amit napi rendszerességgel biztosítani kell neki. Sokan nem tulajdonítanak nagy jelentőséget a kutya táplálásának, ezért csak ételmaradékokkal etetik kedvencüket. Sajnos ez egy nagyon egyoldalú és egészségtelen módja a kutya táplálásának. Ahogy nekünk embereknek, úgy a kutyának is szüksége van a megfelelő tápanyagokra, fehérjére, vitaminokra. Fontos, hogy mindig kapjon elegendő húst, másképp beteges és sovány kutyusunk lesz. Érdemes néhány minőségi kutyatápot is beszerezni, amivel pótolni tudjuk a szükséges tápanyagokat. Ha bizonytalanok vagyunk, mennyi ételre van szüksége egy kutyának egy nap, akkor a PLATINUM kutya etetés mennyisége című blogcikkéből megtudhatjuk.

kutya etetés mennyisége PLATINUM

Hogyan válasszunk kutyatápot?

Ha kezdők vagyunk kutyatartás és etetés terén, akkor valószínűleg a megfelelő kutyatáp kiválasztása is nehézséget okoz nekünk. Itt elsősorban arra kell figyelni, hogy az adott táp minél nagyobb százalékban tartalmazzon húst, emellett zöldségeket és könnyedén emészthető szénhidrátforrásokat is magába kell foglaljon. A PLATINUM kiváló minőségű kutyatápokat készít, érdemes tőlük vásárolni, ha nem szeretnénk sok ideig keresgélni, és ha nem tudjuk, hogy melyik a legjobb választás.