Hogyan védjük meg vagy újítsuk fel autónk karosszériáját?

okt 13, 2020

Ahhoz hogy megvédjük vagy felújítsuk autónk karosszériáját számos módszert lehet alkalmazni. Drágább és olcsóbb megoldások egyaránt léteznek a piacon. Sajnos a különböző beavatkozások és praktikák nem minden esetben hatásosak. Ez leginkább attól függ milyen állapotban is van a karosszéria illetve hogy milyen minőségű terméket használunk annak védelméhez vagy felújításhoz.

Tanácsok karosszéria felújításhoz

Polírozás

Valószínűleg minden autótulajdonos életében eljön a pillanat amikor észreveszi hogy bizony szeretett gépjárműje már nem ragyog régi fényében. Ilyenkor az ember általában azonnal elkezd gondolkodni hogy tudná újjá varázsolni karosszériájának megjelenését. Szerencsére ehhez számos módszer létezik. Az első ami általában az embereknek az eszébe szokott jutni az a polírozás. A polírozás egy remek megoldás lehet ha az autó rendelkezik a megfelelő vastagságú festékréteggel. Egyetlen hátránya hogy minden egyes polírozás után az autón lévő festékréteg egyre vékonyabbá válik, így a végén biztosan újra kell majd alapozni és festeni az egész autó karosszériáját. Szóval a probléma csupán annyi vele hogy véges számú alkalommal alkalmazható. Egyébként tényleg remek megoldás és ha nem visszük túlzásba akkor valószínűleg egy életen keresztül elég lehet hogy csak polírozni visszük el az autót.

autó fóliázás Magyarországon

Fóliázás

Autófólia használatával nem kell attól tartanunk hogy az autón nincs megfelelő vastagságú festékréteg. A fóliák egy plusz réteget képeznek a karosszérián mely remek védelmet nyújt a különböző külső behatások ellen és nem mellesleg teljesen újjá varázsolja autónk megjelenését. Sajnos jóval drágább mint egy polírozás viszont sokkal időtállóbb és minőségibb megoldás. Ha megengedhetjük magunknak akkor mindenféleképp ezt a megoldást válasszuk. Autó fóliázás Magyarországon rengeteg helyen történik, de ha valódi minőségre vágyunk akkor válasszunk LLumar kivitelezőket. A fóliák nem csak hogy rendkívül esztétikusak, kiváló védelmet is biztosítanak az autónak. Megvédenek a különböző karcolásoktól, kavicsfelverődésektől és az UV sugarakat is megszűrik.