Macskaszőr takarítása: hogy lehet megszabadulni tőle?

jan 28, 2021

Aki gazdiként kisállatot tart az otthonában, az pontosan tudja, hogy az állatszőr mindenhol ott van. A ruhákon, a szőnyegen, a kárpitokon, az ágyban és még a bútorokon is. Nem olyan könnyű megszabadulni tőlük, hiszen a kisállatok rendszeresen vedlenek, így szinte minden nap újra lehetne kezdeni a takarítást. Sokan ezért is nem szeretnének addig háziállatot, amíg az udvari tartás nem tudják biztosítani nekik. Pedig a kiskedvencek kizárása a házból és a lakásból nem megoldás. Viszont léteznek olyan takarítógépek és porszívók, amelyekkel gyorsan, egyszer s mindenkorra lehet eltávolítani a kutya- és macskaszőrt a környezetünkből.

Macskaszőr takarítása: miért jó egy vízszűrős porszívó?

A macskaszőr takarítása talán még nehezebb, mint a kutyák bundázatát felszippantani a szőnyegről. De persze ne feledkezzünk meg az ugató kis barátaink által behordott sárról, a széttépett játékokról és még sorolhatnánk. Azoknak, akik lakásban tartják kiskedvenceiket ajánlatos egy vízszűrős porszívót vagy takarítógépet tartani a hagyományos porzsákos készülékek mellett vagy helyett, ugyanis ezekkel sokkal alaposabban lehet kitakarítani a lakást.

Legyen szó szőnyegről, matracokról vagy keménypadlóról, egy többfunkciós vizes porszívó nyomába egyetlen porzsákos készülék sem érhet. A víz ugyanis megköti a szőrszálakat, a port, de még az atkákat is. Így azok nem kerülnek vissza a levegőbe, tehát már önmagában a poszívózással sokkal hatékonyabb lesz a teljes folyamat, hiszen nem kell például újra törölgetni.

macskaszőr takarítása

Macskaszőr takarítása Thomas porszívóval

Ezek a készülékek azonban nemcsak állattartóknak javasoltak. Ugyanúgy hasznosak lehetnek például allergiások számára, de azoknak is, akik az extra tisztaságot kedvelik otthonukban, vagy épp kisgyerekek mellett próbálják megőrzni a feng shuit a lakásban. Ha te is a felsorolt négy kategória valamelyikébe tartozol, akkor érdemes megnézned a Thomas porszívó kínálatát. Náluk több olyan készülék is kapható, amelyek extra erős szívóerővel bírnak, mellette pedig vizes funkcióval vagy padló- és kárpittisztításra is használhatók.