Karcmentesítési technikák

aug 22, 2021

Minden autótulajdonost bizonyára bosszantja ha megkarcolódik autója. Általában ezek óvatlanságból elkövetett sérülések melyeket megfelelő módszerekkel ellehet tüntetni. Lássuk melyek a leggyakoribb és legeredményesebb technikák, amelyekkel megmenthetjük a karosszériát. Ezen módszerek alkalmazásával garantáltan elfognak tűnni a karcolások az autóról. Természetesen sok mindentől függ hogy milyen módszerhez kell fordulni hogy az autó karc eltávolítás jól sikerüljön. Ehhez nyújt majd segítséget ez a rövidke kis leírás.

autó karc eltávolítás

Waxolás

A legolcsóbb és legegyszerűbb módja a karcok eltávolításának a waxolás. Hátránya hogy kizárólag a hajszálvékony karcokat képes eltüntetni, egy mélyebb alapozóig lenyúló karcolás ellen semmi esélyünk sincs egy sima waxolással. Mélyebb karcolások eltüntetéséhez sajnos komolyabb beavatkozásra lesz szükség. A waxolást egyébként mi magunk is elvégezhetjük magunknak házilag, otthon. Nem igényel különösebb hozzáértés, csupán egy kis türelemre és precizitásra lesz szükségünk. Rengeteg féle wax létezik, igyekezzünk ne a legolcsóbb gagyit választani mert nem valószínű hogy elfogjuk érni a kívánt eredmény.

Fóliák

Ha minden karcolást elszeretnénk tüntetni az autóról akkor használjunk autófóliákat. Ez megoldás a mélyebb karcolások eltüntetésére is, hatásos de meg kell hogy mondjam kissé költséges megoldás. Természetesen mindenféleképpen megéri hiszen rendkívüli védelmet biztosít az autó számára, de sajnos nem mindenki engedheti meg magának. Ha tehetjük mi is rakassunk az autóra. Fontos hogy ne mi magunk akarjuk felrakni a fóliát hanem bízzuk azt szakemberre. Ez egy rendkívül precíz és valódi hozzáértést igénylő feladat melyhez szakemberekre van szükség.

Polír

Polírozással is eltudjuk tüntetni a mélyebb karcolásokat is. Hátránya hogy csak véges számú alkalommal alkalmazható az eljárás hiszen a festékréteg minden egyes polírozással veszít egy réteget. Természetesen ez is jó megoldás, de ajánlom mindenkinek hogy szakemberrel csináltassa. Rengeteg “elsőpolírozó” autót láttam már életem során, sajnos sokaknak beletörik a bicskája a feladatba. Bízzuk tehát inkább szakemberre ha nem vagyunk biztosak a tudásunkban.