A gyerekágyak világa

jan 25, 2022

Amikor gyerekágyra gondolunk, első körben sokunknak az ugrik be, hogy kicsi és cuki formája van. Esetleg tele van kiegészítőkkel, vagy valamilyen téma szerint van dekorálva. Igazából nem is járunk távol a valóságtól. A gyerekágyak méretüket tekintve általában kisebbek, mint a felnőtt ágyak, ami hasznos, ha a gyerekszoba, vagy gyereksarok mérete nem túl nagy. Nem szabad elfelejtenünk azt sem, hogy a gyerekek az ágyat nem feltétlen csak alvásra használják. Helyszíne lehet játéknak, bújócskának, sátor vagy bunkerépítésnek is. A fokozott igénybevétel lehetősége miatt is mindig érdemes kellő figyelemmel eljárnunk a gyerekágy kiválasztásánál, mely hasznos, ha minőségi és praktikus is egyben.

 

Minőség és biztonság

 

A gyerekágyakkal kapcsolatban fokozottan igaz lehet, hogy figyeljünk a minőségre és a biztonságra. A minőségi alapanyagok alapból jellemzik a legjobb gyerekágyak kínálatát. Az eredeti fa ágyak nagy valószínűséggel tartósabbak, strapabíróbbak. Ami azért valljuk be, elsődleges szempont egy gyerekágy esetében. Továbbá érdemes olyan darabokat választani, melyek felületkezelése szintén nem káros az egészségre.

Általában a gyerekágyak alacsonyabbak, mint a felnőtt ágyak, emiatt kicsit biztonságosabbak is. Viszont, ha gyermekünk szeret sokat mozgolódni alvás közben, választhatunk leesésgátlós ágyat, vagy akár utólag is megvásárolhatjuk és felszerelhetjük a biztonsági korlátot.

gyerekágy

A gyerekek egyedi igényeire szabva

 

Viszonylag nagy választékkal találkozhatunk, így, ha tudunk erre időt fordítani, érdemes körbejárni gyermekünk igényeit, elképzeléseit. Az egészen minimalista kialakítású klasszikus gyerekágyak mellett találhatunk például házikó formájú ágyat is. De gondolkodhatunk a kiegészítőkkel kapcsolatban is, például, hogy van-e szükség biztonsági korlátra, vagy éppen ágyneműtartóra. Az ágyneműtartó hasznos lehet, ha kevesebb tároló áll rendelkezésre a szobában. Természetesen a matracot is jó az igényeknek megfelelően kiválasztanunk. Ha van kedvünk és lehetőségünk, a dekorációs elemekkel is játszhatunk, és kialakíthatunk egészen egyedi kuckót is. Ez épülhet akár egy téma köré, vagy gyermekünk kedvenc meséjének látványvilágát, karaktereit beleépítve.