Itt a tavasz, megtelnek a kedvelt kirándulóhelyek!

márc 23, 2022

Idén talán a mai nap az első, mely igazán tavasziasnak érezhető. Reggel is 0 fok felett volt a hőmérséklet, és napközben már 20 fok fölé fog kúszni. És a legjobb hír, hogy ezen a héten (és reméljük, hogy később is) ez már nagyjából így is marad. Talán sokunkban felmerül a hétvégi programok tervezése. Ezzel el is kezdődik az idei szezon, és lassan megtelnek a főbb kirándulóhelyek.

Egyébként Budapest és környéke, de egész Magyarország is tele van felfedezni való helyekkel, természeti kincsekkel. Ha kirándulóhely keresésben vagyunk, érdemes szétnézni a közösségi médiában is, vagy éppen megkérdezni ismerőseinket.

 

Hogyan válasszak?

 

Kiindulási pont lehet a választáshoz, hogy mennyi idő áll rendelkezésre a kirándulásra, valamint milyen messzire szeretnénk menni. Tömegközlekedéssel szeretünk utazni, vagy éppen autóval, esetleg gyalog szeretnénk megközelíteni egy-egy helyszínt.

További kérdés, hogy egyedül, vagy másokkal megyünk. Ilyenkor el kell dönteni, hogy a kirándulásnak, pihenésnek milyen módja jöhet szóba. Hiszen valaki az aktív kikapcsolódást szereti kulturális programokkal egybekötve, például városnézés, mások inkább a fürdőhelyeket kedvelik, megint mások pedig a természetjárást. Ha több napot töltenénk a kiszemelt helyszínen, akkor ezeket akár kombinálhatjuk is.

erdei kirándulóhely

Készüljünk fel megfelelően!

 

Ha sikerült kiválasztanunk a helyszínt, valamint megterveztük a programot, fontos, hogy fel is készüljünk a kirándulásra. A magunkkal vitt csomag méretétől és a ruházat kiválasztásától kezdve a megfelelő lábbelin át a vizes palackig érdemes átgondolnunk mindent. A részletek fontosak, hiszen bosszantó lehet, ha már megérkeztünk, és csak utána derült ki, hogy valami nagyon szükséges hiányzik. Ilyenek lehetnek még a sebtapasz, fájdalomcsillapító, szúnyogriasztó, de akár a papír zsebkendő, vagy telefontöltő (esetleg napelemes power bank) is.

A lényeg az, hogy a kirándulóhely választásunkkal elégedettek legyünk, az valóban a pihenésünket és kikapcsolódásunkat szolgálja, hogy aztán feltöltődve és jó kedvvel térhessünk vissza a (ha még nem is szürke, de sokszor kevésbé színes) hétköznapokhoz.