Minőségi barkácsgépek: számít, hogy márkásat veszek?

jún 15, 2022

Akár barkácsolni szeretnénk, akár komolyabb szerelői munkákat szükséges elvégeznünk, a könnyebb és hatékony munkavégzéshez mindenképp jó minőségű gépeket kell használnunk. A barkácsgépek beszerzése előtt gyakran felmerül azonban a kérdés, hogy mi teszi őket minőségi termékekké. Vajon számít-e, hogy márkás gépet választunk, vagy egy kevésbé ismert márka termékei is lehetnek jók?

einhell márka

Szakember vagy amatőr

Az első szempont, ami dönthet ebben az az, hogy profiként és rendszeresen használnánk-e a szerszámot. Ahhoz ugyanis, ha néha napján otthon hobbiként szeretnénk barkácsolni nem feltétlenül szükséges nagy teljesítményű gép. Szakemberként viszont annál inkább, ugyanis a rendszeres használat során strapabírónak kell lennie, ráadásul változatos munkálatokban kell helytállnia, így teljesen kihasználható a profibb barkácsgépek teljesítménye.

Ismert márkák

Ha egy márka ismert, annak valami oka van. Ez lehet akár a jó marketing is, azonban ha nem lenne minőségi, annak hamar híre menne. Ha márkás gépeket szeretnénk venni, válasszunk olyanokat, amelyek már évek óta a piacon vannak. Ilyen például a Makita, Husqvarna vagy Einhell márka. Ezek azok a márkák, amelyek magas minőségű termékeket gyártanak,ugyanakkor az árat tekintve szakemberként és laikusként egyaránt megfizethetők.

Fontos szempontok

A márkás termékek nem véletlenül örvendenek nagy népszerűségnek, azonban ne feltétlenül a termék márkája legyen az elsődleges szempont vásárlás során! Gondoljuk végig, milyen munkálatokhoz lesz szükségünk a barkácsgépekre és határozzuk meg, hogy ehhez milyen teljesítménnyel kell rendelkezniük. Hiába veszünk ugyanis márkás terméket, ha a tulajdonságai és funkciói nem egyeznek azzal, amit csinálni szeretnénk vele.

A teljesítmény mellett a termék ára sem mellékes. Adott teljesítményű gépekre keresve valószínűleg néhány több márka termékeit is felkínálja a kereső. Hasonlítsuk össze az árakat és a gépek többi tulajdonságát. Akár egy prioritási listát is felállíthatunk, így már könnyedén leszkíthetjük a találatokat és rálelhetünk a számunkra megfelelő barkácsgépre.

A jótállási időt is ajánlott ellenőrizni, ugyani az is a minőség egyik jele. Általában azok a forgalmazók vállalnak garanciát termékeikre, akik bíznak azok minőségében.