Hogyan válasszon bútorokat családja számára

nov 30, 2022

Napjaink egyre táguló piacán kevésbe lehet olyan minőségi bútorokat szereznünk amik valóban képesek bírni a mindennapi használatot. Ha a nagy bútor cégek boltjaiból veszünk nem csak rengeteg értékes időnk megy rá a tervezésre a személyes megtekintésre és a szállításra, de sokszor olyan mint ha a nemrégiben szerzet bútor csupán pár hét használat után tönkre is menne. A továbbiakban segítünk önnek és végig vezetjük a bútorvásárlás folyamatain.

bedroom

Előkészületek

Járjuk körbe a lakást és kezdjük el fejben megtervezni, hova milyen bútort szeretnénk tenni. Hálószoba esetében például az ágy helyének megtervezésekor vegyük figyelembe az ablak elhelyezkedését. A polcos és egyéb szekrények térelválasztó funkciót is betölthetnek, így vizsgáljuk meg, hogy a szoba közepén vagy inkább a falhoz tolva mutatna jobban egy ilyen szekrény. Nyugodtan megtervezhetjük a kisebb berendezések helyét is, például falra felfúrt polcok, faliképek vagy TV. Ezt követően mérjük le az egyes falak szélességét és magasságát, és jegyzeteljük le a méreteket. A különböző bútorok nagyon sokféle méretben kaphatók – ha ismerjük lakásunk paramétereit, máris könnyebben megtalálhatjuk a beleillő bútorokat.

Ár keret

Szintén hasznos lehet, ha költségtervet készítünk. Az új bútorok megvétele különösen, ha egyszerre szerzünk be mindent eléggé megdobhatja a kiadásokat. Fogjunk egy papírt és tollat, de akár Excel táblázatba is felvihetjük a tervezett tételeket. A lényeg, hogy feketén fehéren lássuk  a számokat és a végösszeget. Amennyiben részletre veszi őket bizonyosodjon meg az azt követő időszak anyagi stabilitásáról. Néha a legnehezebb nemet mondanunk egy új beruházásra.

Bútorok a legjobb helyről

AMI Bútorok webáruház. Ha online vásárol, nem kell utánfutót vagy teherautót beszereznünk és cipekednie. Rendelje meg a bútorokat otthonunk kényelméből és pár napon belül házhoz is szállítják nekünk. Ráadásul sok bútoráruház biztosít segítséget a bútorok összerakásához és becipeléséhez is.